Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hidroelectrica primeşte de la Barclays un preţ-ţintă de 135 de lei pe acţiune, cu 13% mai mare faţă de cotaţia actuală de la BVB. Cotaţia are acum cinci ratinguri de cumpărare, şapte de menţinere şi două de vânzare în rândul analiştilor urmăriţi de Bloomberg

Bursă. Hidroelectrica primeşte de la Barclays un...

Autor: Tibi Oprea

24.01.2024, 07:00 5312

Britanicii de la Barclays au oferit un preţ-ţintă de 135 de lei pentru acţiunile producătorului de energie Hidroelectrica (simbol bursier H2O), în urcare cu circa 13% faţă de preţul curent de tran­zacţio­nare şi în zona maximului istoric înregistrat de companie, potrivit unui raport de analiză citat de Bloomberg.

Anterior, acesta oferise un preţ-ţintă de 130 de lei pe acţiune. „Analistul Barclays, Peter Crampton, notează că acţiunile au depăşit puternic perfor­manţa sectorului european al utilităţilor de la IPO-ul din iulie, iar acum consideră că acţiunile sunt evaluate corect, pe fondul slăbiciunii continue a preţurilor energiei elec­trice în Europa“, scrie Bloomberg.

Peter Crampton, un britanic cu diplomă CFA care a studiat la Londra şi Viena şi care lucrează din 2018 la banca Barclays, este cel mai bine cotat analist din cei 11 bancheri străini de investiţii care analizează Hidroelectrica (H2O).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO