Bursa i-a recompensat cu profituri de până la 35% pe investitorii care şi-au amânat vacanţa de vară

28 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile lichide listate la bursă au adus câştiguri de până la 35% în primele două luni de vară, în frunte cu titlurile Impact, Teraplast şi Retrasib, recompensând astfel investitorii care au preferat să rămână conectaţi la piaţă în loc să plece în vacanţă. La polul opus se află acţiunile care au marcat pierderi de până la 46%, cum este cazul titlurilor SIF Transilvania.

Lunile de vară sunt în mod normal perioade în care investitorii îşi trec portofoliile pe pilot automat şi reduc până la minime activitatea de tranzacţionare. Brokerii spun însă că merită efortul de a fi conectat la piaţă în această perioadă pentru că pot apărea oportunităţi care nu se mai găsesc în septembrie sau octombrie când revin toţi investitorii în piaţă.

„Merită să stai în piaţă în timpul lunilor de vară. Pot apărea preţuri bune cu care nu te mai întâlneşti în toamnă. Este adevărat că lichditatea din piaţă este mai scăzută în lunile de vară şi că acest lucru poate avea un impact asupra cotaţiilor acţiunilor“, a spus Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la societatea de brokeraj Estinvest.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.07.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com

Cuvinte cheie:
bursa
, investitori
, profit
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide