Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Inflaţia galopantă şi scumpirea finanţării au erodat profitul MedLife. Compania anunţă prudenţă în achiziţii. Pierdere în T3/2023

Mihai Marcu, MedLife: Rămânem constanţi în angajamentul nostru faţă de performanţă şi nevoile pacienţilor, îndeplinind cerinţele în continuă schimbare ale pieţei.

Mihai Marcu, MedLife: Rămânem constanţi în angajamentul nostru faţă de performanţă şi nevoile pacienţilor, îndeplinind cerinţele în continuă schimbare ale pieţei.

Autor: Liviu Popescu

13.11.2023, 00:05 1512

♦ La nouă luni din 2023, profitul net a fost de 3,8 mil. lei faţă de 57 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022 l Veniturile, plus 23%, la 1,64 mld. lei.

Scumpirile accelerate din economie, care au dus la ma­jorarea dobânzilor, au dublat costul finanţării pentru ope­ra­torul de servicii medicale private MedLife (M), ceea ce a dus la erodarea profitului net în primele nouă luni din 2023 şi la un rezultat negativ în al treilea trimestru din 2023. Acesta este şi contextul pentru care compania care a avut una dintre cele mai agresive politici de dez­voltare de la BVB prin achiziţii anunţă prudenţă în această strategie.

„În ceea ce priveşte achizi­ţiile, MedLife are o abordare mai prudentă, dar acţionează în funcţie de circumstanţele şi tendinţele actuale de pe piaţă“, se arată în raportul tri­mestrial al companiei cu o capi­talizare bursieră de 2,3 mld. lei. MedLife, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, a anunţat venituri operaţionale de 1,64 mld. lei în primele nouă luni din 2023, în creştere de la 1,33 mld. lei din aceeaşi perioadă a anului prece­dent, deci mai mari cu 23%.

Pe de altă parte profitul net a scăzut substanţial la 3,8 mil. lei de la 56,8 mil. lei pe fondul creşterii cheltuielilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO