Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din valoarea de piaţă în ultima săptămână, adică de la raportarea rezultatelor pe 2021 încoace. De ce?

Bursă. Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din valoarea...

Autor: Liviu Popescu

10.02.2022, 08:21 2820

♦ Chiar dacă a anunţat un profit mai mare cu 130% în 2021 şi o propunere de dividend cu un randament de 7%, acţiunile SNP s-au depreciat cu 4% în ultima săptămână pe o Bursă în scădere cu 0,1%.

Cu 4% au scăzut acţiunile Petrom (SNP) în ultima săptămână, din 2 februarie 2022 şi până pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri după-amiază, în pofida unor rezultate financiare în creştere pentru 2021 anunţate de companie în această perioadă de timp.

Cel mai probabil declinul acţiunilor a venit pe fondul unei pre­siuni de marcare de profituri şi a unui inter­val de timp scurt (10 zile) de la vânzarea unui pachet din partea Fondului Proprietatea şi până la publicarea rezultatelor financiare.  „Consider că investitorii se concen­trează mai mult pe influenţele externe decât pe rezultatele financiare şi strategia de dezvoltare a OMV Petrom“, spune un broker. În ultima săptămână, în care investitorii au avut de analizat rezultatele financiare pentru 2021 cât şi propunerea de dividende cu un randament de 7%, şi într-o Bursă în general liniştită cu doar câteva alte rezultate publicate, Petrom a pierdut 1,2 miliarde de lei din capitalizare.

Spre comparaţie, indicele principal BET a sscăzut cu 0,1% în timp ce bursele europene analizează la rândul lor rezultate financiare. Pe de altă parte petrolul Brent a urcat cu 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO