Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de vinuri Purcari se extinde în Turcia prin achiziţia unei participaţii de 90% la o companie nou formată

Bursă. Producătorul de vinuri Purcari se extinde în...

Autor: Eduard Ivanovici

15.01.2024, 18:08 1745

Purcari Wineries (simbol bursier WINE), producător de vinuri din Republica Moldova, inclus în indicele BET al Bursei locale, a anunţat achiziţia participaţiei de 90% la compania nou formată HTA Danismanlik Turizm Dis Ticaret Limited Sirketi. Pachetul minoritar va fi păstrat de administratorul de afaceri Husnu Tayanc, partener local al Purcari, potrivit unui raport de la BVB.

„Compania este situată la adresa Sultan Selim Mah Eski Buyukdere Cad No 61 Uşa Interioară No 2 Kagıthane/ Istanbul, Republica Turcia. Înfiinţarea Companiei în Turcia este un pas înainte pentru a spori amprenta şi poziţia Purcari pe piaţa, în regiunea Orientului Mijlociu şi Africa. Actuala achiziţie face parte din strategia comercială a Grupului de dezvoltare de noi pieţe, după deschiderea unui birou necomercial de reprezentare în China în 2019 şi a unei companii comerciale în Ucraina în 2021”, scriu reprezentanţii Purcari.

Producătorul a înregistrat venituri de 253 de milioane de lei în primele trei trimestre de anul trecut, în creştere cu 26% faţă de datele de la finele lui septembrie 2022, şi un profit net de 43,8 milioane de lei, plus 24%.

Acţiunile WINE se tranzacţionează în urcare cu 62% în ultimele 12 luni, pe un BET în creştere cu 29% şi o capitalizare de circa 600 de milioane de lei. Astăzi, dinamica societăţii a fost de plus 1,22%, pe un rulaj de circa 200.000 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO