Burse - Fonduri mutuale

Bursa scade cu 0,6% la prânz trasă în jos de scăderile externe

Autor: Adrian Cojocar

12.12.2011, 12:15 152

Indicele general al Bursei de la Bucureşti, BET-C, se corecta cu 0,6% la ora prânzului, în condiţiile în care principalele pieţe europene consemnau scăderi de până la 2%.

Indicele german DAX cobora la aceeaşi oră cu 1,9%, în timp ce bursa din Italia se corecta cu 2,3%, iar cea din Franţa pierdea 1,7%.

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) erau cele mai tranzacţionate, în scădere cu 0,1% pe un rulaj de 2 mil. lei.

Titlurile BRD Soc. Gen (BRD) înregistrau un declin de 1,4%, aceste titluri făcând obiectul şi unui transfer pe piaţa de negociere (n.red. deal) în valoare de 1,3 mil. lei.

Acţiunile Turbomecanica Bucureşti (TBM) câştigau astăzi 11,4% după ce ieri au atins un nou minim pentru acest an. Volumele erau însă reduse, de doar 15.000 de lei.
SIF-urile consemnau scăderi de până la 1,2%, iar titlurile OMV Petrom (SNP) nu se regăseau în primele 25 de titluri după valoarea transferurilor de la bursă în condiţiile în care până la acea oră nu se realizase nicio tranzacţie cu aceste titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels