Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Socep Constanţa a respins propunerea acţionarului Sammarina Imobiliare de distribuire a unor dividende de 50 mil. lei

Bursă. Socep Constanţa a respins propunerea...

Autor: Eduard Ivanovici

26.04.2024, 14:11 2528

Acţionarii operatorului portuar Socep Constanţa (simbol bursier SOCP) au respins propunerea acţionarului Sammarina Imobiliare SA privind alocarea unor dividende în valoare de 50 de milioane de lei din profitul net de anul trecut, potrivit BVB.

În schimb, acţionarii au aprobat propunerea directoratului Socep, prin care 92,4 milioane de lei din rezultatul net reprezintă profit nerepartizat, iar restul merg spre rezerva legală şi rezerva profitului reinvestit.

Socep are o capitalizare de 1,2 miliarde de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 311,5% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 10,6 milioane de lei. Compania este controlată de Grupul DD Constanţa, cu 61,2% din capitalul social.

Ajuns la peste 90 de milioane de lei anul trecut, profitul societăţii de la Marea Neagră a înregistrat o dublare prin raport cu rezultatul din 2022, în vreme ce veniturile s-au majorat cu 45% la peste 200 de milioane de lei, potrivit raportului financiar de la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO