Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transelectrica a prelungit mandatele membrilor provizorii ai directoratului cu încă cinci luni. Ştefăniţă Munteanu, preşedinte

Bursă. Transelectrica a prelungit mandatele membrilor...

Autor: Tibi Oprea

22.05.2024, 14:38 112

Operatorul sistemului energetic naţional Transelectrica (simbol bursier TEL) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că membrii directoratului şi preşedintele au fost numiţi în şedinţa din 22 mai 2024, având în vedere ajungerea la termen în data de 24 mai 2024 a mandatelor de membri provizorii.

„În temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, se desemnează în calitatea de membri provizorii ai Directoratului domnii: • Ştefăniţă MUNTEANU, • Cătălin Constantin NADOLU, • Florin Cristian TĂTARU, • Bogdan TONCESCU”, scrie Transelectrica.

Consiliul de Supraveghere l-a ales pe Ştefăniţă Munteanu ca Preşedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO”. Mandatul membrilor directoratului are o durată de 5 luni începând cu data de 25 mai 2024.

„Durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA în condiţiile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanţa corporativa a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval”, completează compania.

Transelectrica a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 103 mil. lei, în creştere cu 29% faţă de perioada similară din 2023, în timp ce veniturile operaţionale au ajuns la 532 mil. lei, plus 7% an/an.

Transelectrica are 2,3 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,7% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului. Acţiunile TEL se tranzacţionează în urcare cu 4,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 64,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24