Burse - Fonduri mutuale

Bursa urca la maximul anului. Ce urmeaza?

03.08.2009, 17:54 29

Bursa a depasit ieri pragul de 4.000 de puncte pe BET, care a atins astfel maximul ultimelor sapte luni, cresterea de la inceputul anului fiind de aproape 40%. Cu toate acestea, BET-ul se situeaza cu 30% sub nivelul din urma cu un an.

Si SIF-urile au atins ieri un nou maxim, dupa o crestere de peste 4,7%. De la inceputul anului acestea au castigat peste 55%.

Brokerii sunt de parere ca aprecierile din ultima perioada vin pe fondul entuziasmului ridicat al investitorilor, insa se astepata o confirmare din partea indicatorilor macroeconomici, iar in cazul in care datele infirma asteptarile investitorilor acestia nu exclud si corectii in piata.

"Atat pietele internationale, cat si piata locala au evoluat in ultima perioada strict pe baza estimarilor cu privire la rezultatele companiilor, care intr-adevar au fost peste asteptari, dar tot negative", a declarat Rares Nilas, directorul general al BT Securities

El mai spune ca o confirmare a optimismului investitorilor trebuie sa vina din sectorul macroeconomic, indicatorii de profil fiind asteptati de toti investitorii. "Impresia generala este insa ca criza a luat sfarsit, iar economia va incepe sa-si revina treptat, daca tinem cont ca evolutia de acum a pietelor de capital reprezinta in primul rand o anticipare in medie cu sase luni a evolutiei economiei."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO