Burse - Fonduri mutuale

Bursele din întreaga lume au scăzut din cauza incertitudinilor legate de politicile Fed şi a programului de stimulare dezamăgitor al Japoniei

Bursele din întreaga lume au scăzut din cauza...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.06.2013, 14:13 922

Dolarul s-a depreciat sub pragul de 100 de yeni pe unitate miercuri, iar indicele acţiunilor din întreaga lume a atins valori negative în condiţiile în care ajustările modeste aduse strategiei de creştere economică a Japoniei şi noi îngrijorări privind ralaxarea eforturilor de întărire a economiei în SUA au determinat investitorii să se îndrepte spre active mai sigure, scrie Thomson Reuters.

Pieţele sunt dominate de speculaţii despre când Rezerva Federală a SUA va începe să retragă programul de achiziţionare de obligaţiuni.

Indicele Nikkei au bursei de la Tokyo a închis în scădere cu aproape 4%, la minimul ultimelor două luni, în timp ce dolarul s-a depreciat cu 0,5% faţă de yen, la 99,5 yeni pe unitate. Indicele MSCI al acţiunilor globale a pierdut 0,4% din valoare până la mijlocul zilei. În Europa, principale burse au scăzut cu până la 1,3% până la ora 12:00 GMT.

În cea de-a treia rundă de măsuri de stimulare economică, premierul nipon Shinzo Abe a promis că va majora veniturile cu 3% în zece ani şi va înfiinţa zone economice speciale pentru atragerea de investiţii străine, dar nu a propus nimic care să încurajeze investiţiile în active mai riscante precum acţiunile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO