Burse - Fonduri mutuale

Compania care a pierdut peste 500 de mld. de dolari: De ce s-a prăbuşit Tesla cu peste 60% faţă de maximul istoric

Compania care a pierdut peste 500 de mld. de dolari: De...

Autor: Eduard Ivanovici

18.04.2024, 07:22 9392

De obicei, marile companii tech din Statele Unite înregistrează creşteri ale acţiunilor după ce anunţă con­cedieri în masă, întrucât Wall Streetul se mobilizează în jurul perspectivelor de îmbunătăţire a eficienţei şi profiturilor.

Tesla reprezintă însă excepţia de la regulă, de vreme ce acţiunile pro­ducătorului de automobile electrice au atins cel mai slab nivel din aprilie anul trecut, după ce CEO-ul Elon Musk şi-a anunţat angajaţii că socie­tatea va elimina peste 10% din forţa de muncă de care dispune la nivel global, scrie CNBC. „Nu există ceva ce pot urî mai mult, dar trebuie s-o facem“, a spus Musk despre concedieri.

Acţiunile Tesla (simbol bursier TSLA) au pierdut 29% în primul trimestru al anului, cea mai slabă perioadă de la finele lui 2022 şi a treia cea mai mare scădere trimestrială de când compania a debutat pe bursă, în 2010.

Cotaţia s-a depreciat cu 60% de la maximul marcat în noiembrie 2021.

După o creştere de 103% anul trecut, acţiunile producătorului afişează un declin de 37% în 2024, la o valoare de piaţă de 500 de miliarde de dolari, în scădere de la 790 de miliarde. La finele lui 2021, Tesla valora peste 1.000 de miliarde de dolari, arată datele CompaniesMarketCap.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO