Burse - Fonduri mutuale

Business Magazin. Cine este Nicolae Kovacs, CEO Agista Investments, fost hocheiest: Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o este să nu iau decizii pripite şi să încerc să circul pe contrasens când drumul este destul de lat

Autor: Tibi Oprea

18.06.2023, 15:01 736

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „Bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor” găzduită de Business MAGAZIN.


Nicolae Kovacs s-a îndrăgostit iremediabil de investiţii când se afla în Statele Unite la studii. Proaspăt întors în România şi cu o mai bună cunoaştere a pieţei de capital, s-a aruncat în ringul bursier şi de 20 de ani relaţia continuă. Ba chiar s-a intensificat când s-a alăturat platformei de investiţii ROCA X şi firmei de private equity ROCA Investments şi, ulterior, fondului pre şi postlistare Agista. A trecut prin crize, a avut şi pierderi, dar nu a renunţat, pentru că socoteşte investiţiile „o cheie a prosperităţii”.

„În ultimii 15 ani am lucrat în banking, investment şi private equity, iar dacă e să mă duc mai în spate, aş putea spune că am aproape 20 de ani de când, proaspăt întors din Statele Unite, de la facultate, am început să investesc. M-am molipsit de tânăr cu mentalitatea de acolo, unde se vorbea despre bursă, investiţii şi instrumente specifice pieţei de capital”, povesteşte Nicolae Kovacs sau Nick, aşa cum îi spun cei mai mulţi dintre cei care-l cunosc.

Antreprenor cu experienţă extinsă în zona de private equity şi M&A, dar şi în zona fondurilor de investiţii, Nicolae Kovacs (40 de ani) este, din noiembrie 2021, CEO-ul Agista, fond de investiţii ancoră pre şi postlistare la bursă. Anterior a fost, din mai 2019, membru în boardul platformei de investiţii ROCA X, parte a Impetum Group, şi, din august 2018, membru al Comitetului de Investiţii la firma de private equity ROCA Investments, funcţii care au încetat în martie 2022.

Nick este fost jucător de hochei pe gheaţă şi un jucător de golf pasionat, iar din octombrie 2017 este managing partner la AM.GOLF, o platformă pentru comunitatea de amatori ai golfului. Peste toate aceste realizări însă, are doi băieţi „pe care îi consider cel mai important proiect al vieţii mele şi o soţie minunată alături de care îi cresc”.


Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO