Burse - Fonduri mutuale

BVB a închis sesiunea în scădere cu 1,03%, pe cea mai redusă lichiditate din luna iunie

BVB a închis sesiunea în scădere cu 1,03%, pe cea mai redusă lichiditate din luna iunie

Autor: Monica Juganaru

27.06.2011, 17:39 210

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat în sesiunea deluni o corecţie de 1,03%, într-o piaţă în care jucătorii au lipsitde la tranzacţionare, valoarea operaţiunilor cu acţiuni fiind de 25milioane lei (5,9 milioane euro), cel mai redus rulaj de la finalullunii mai, informează Mediafax.

"Şedinţă apatică de astăzi (luni, n.r) a fost caracterizată înprincipal de corecţii pentru majoritatea titlurilor, pe olichiditate «de avarie», în contradicţie cu evoluţiile pieţelorinternaţionale, uşor pozitive. Situaţia este de înţeles, înperioada verii, când interesul investitorilor pentru titlurilelocale este de multe ori foarte scăzut, dar şi ca urmare acontextului internaţional, care nu este cel mai favorabil.

Situaţia incerta din Grecia menţine o tensiune ridicată în pieţelefinanciare internaţionale, iar acestă situaţie are repercusiuni înpiaţa locală, investitorii fiind acum şi mai rezervaţi pentru aface noi investiţii, ei fiind îngrijoraţi de efectele pe care unposibil default al Greciei l-ar avea asupra economiei româneşti", adeclarat pentru MEDIAFAX directorul de tranzacţionare alIntercapital Invest, Mihai Mureşian.

De asemenea, Mureşian consideră că nici tensiunile politice de peplan local nu favorizează climatul investiţional, iar datorităacestui cumul de factori interesul jucătorilor este atât deredus.

"În piaţă se simte o nervozitate din ce în ce mai puternică ainvestitorilor, aceştia fiind dezamăgiţi de evoluţia în lateral apreţurilor acţiunilor, iar probleme cu care se confruntă economiileglobale, respectiv situaţia din Uniunea Europeană datoratăproblemelor din Grecia, dar şi de problema datoriilor din SUA, nufac altceva decât să amplifice şi mai mult acestă situaţietensionată. Cred că pe termen scurt vom asista la o continuare aacestei situaţii, în care vom vedea o piaţă fie foarte volatilă,fie cu o lichiditate foarte scăzută, iar apoi după ce vor începeraportarile financiare ale companiilor să vedem o detensionare apieţelor", a conchis reprezentantul Intercapital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO