Burse - Fonduri mutuale

BVB vrea să convingă A&D Pharma să se listeze pe piaţa de la Bucureşti

Autor: Stefan Musgociu

20.12.2010, 15:22 18

Bursa de Valori (BVB) a propus A&D Pharma listarea pe piaţade la Bucureşti, apreciind că acţiunile companiei farmaceutice arfi atractive pentru investitori dacă ar fi tranzacţionate înRomânia, unde activează compania, şi vrea să atragă şi altecompanii, precum BitDefender şi BGS, informează Mediafax.

"Am trimis în urmă cu cinci săptămâni o scrisoare la A&DPharma prin care le-am spus că vrem să le oferim nişte oportunităţipentru listarea la BVB. Considerăm că o companie trebuie să selisteze mai întâi pe bursa din ţara unde activează şi mai apoi,dacă vor, pe o piaţă externă, deoarece are nevoie de vizibilitateîn ochii investitorilor. Încă nu am primit un răspuns de la ei,însă nu vom abandona ideea şi vom încerca să discutăm şi direct cuei", a declarat, luni, directorul general al BVB, Valentin Ionescu,la o întâlnire cu jurnaliştii.

A&D Pharma, înregistrată în Olanda şi cu activităţi înspecial în România, este listată, din 2006, la bursa din Londra,dar a anunţat că s-ar putea retrage în februarie de la bursalondoneză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24