Burse - Fonduri mutuale

Care este noul job al lui Cristian Sima, brokerul care a fugit după ce a pierdut banii clienţilor?

Care este noul job al lui Cristian Sima, brokerul care a...

Autor: Andrei Chirileasa

21.10.2012, 18:31 4354

Cristian Sima, fostul director general al bursei din Sibiu (Sibex) şi proprietarul firmei de brokeraj WBS Holding, care a fugit din România la începutul lunii octombrie după ce a pierdut banii mai multor clienţi, şi-a actualizat recent profilul de pe reţeaua de socializare profesională LinkedIn.

El se recomandă acum ca proprietar al FAILURE SA (în traducere EŞEC SA), iar la realizări trece faptul că a pierdut 4 milioane prin tranzacţii pe pieţele futures.

La sumarul profilului, el postat un citat al lui Winston Churchill: "Success is the ability to go from failure to failure without losing your enthusiasm" (Succesul este capacitatea de a merge din eşec în eşec fără a-ţi pierde entuziasmul).

În profilul de LinkedIn al lui Sima mai apare că acesta a fost preşedinte şi CEO al WBS Holding din noiembrie 1997 până în aprilie 2011, cu motto-ul "We beat the Street" (Noi batem piaţa/Wall Street), şi preşedinte şi CEO al Sibex, unde spune "We will beat the Street" (Noi vom bate piaţa).

Sima susţine că a pierdut circa 3,5 milioane de euro, bani aparţinând celor 60 de clienţi ai WBS Holding. Cea mai mare pierdere, de 1,4 milioane de euro, i-ar aparţine omului de afaceri Radu Dimofte, partenerul de afaceri al lui Gabriel Popoviciu, potrivit relatărilor din presă. Pe lista păgubiţilor se mai află fostul ministru de finanţe Daniel Dăianu şi creatoarea de modă Irina Schrotter.

În prezent, Sima susţine că ar fi la Reykjavik în Islanda.

Profilul de LinkedIn poate fi vizualizat aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO