Burse - Fonduri mutuale

Carpatica AM a primit unda verde de la CNVM

14.02.2008, 20:20 20

Carpatica Asset Management, societatea de administrare a investitiilor din cadrul grupului financiar Carpatica, a primit avizul de functionare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), ducand astfel la opt numarul administratorilor bancari de fonduri mutuale.
Carpatica AM a depus la Comisie documentatia pentru autorizarea a doua fonduri deschise de investitii: unul diversificat cu plasamente pe piata monetara si de capital si unul de actiuni.
Societatea are un capital social de un milion de lei, iar structura actionariatului este compusa din Banca Comerciala Carpatica, care detine 80%, si societatea de brokeraj Carpatica Invest, cu 20%. Consiliul de Administratie al Carpatica AM este format din Florentina-Alexandrina Neamtu, in functia de presedinte, Ilie Marius Velsan si Ioan-Lucian Nicoara fiind ceilalti doi membri.
Carpatica a fost primul grup financiar cu capital romanesc care si-a anuntat intentia de a se extinde in 2007 pe segmentul de administrare a fondurilor deschise de investitii. Infiintata in luna august a anului trecut, Carpatica AM a primit ieri avizul de functionare din partea Comisiei.
Prezenta grupurilor financiar-bancare pe piata administrarii de active a devenit tot mai intensa in ultimii ani. Daca in urma cu trei ani, doar trei grupuri bancare activau in industria fondurilor deschise de investitii, in prezent numarul acestora s-a dublat. Numarul acestora va creste in urmatorii ani, sustinut pe de o parte de competitia dintre banci si pe de alta de venirea administratorilor de pe pietele externe.
Grupul financiar Carpatica este activ pe piata bancara cu Banca Comerciala Carpatica, care a fost listata la Bursa sub simbolul BCC in 2004. Din grup mai fac parte societatea de asigurari Carpatica Asig, societatea de brokeraj Carpatica Invest si societatea Romticket.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO