Burse - Fonduri mutuale

Cât costă să fii broker pe „Wall Street-ul“ românesc. Investiţia poate fi recuperată în trei ani, dacă se strâng suficienţi clienţi

Cât costă să fii broker pe „Wall Street-ul“...

Autor: Roxana Pricop

11.07.2014, 17:32 1962
O sumă cuprinsă între 400.000 de euro şi 500.000 de euro este necesară pentru înfiinţarea şi funcţionarea unei societăţi de brokeraj care să intermedieze tranzacţii cu acţiuni la bursa din Bucureşti, potrivit calculelor ZF ce iau în considerare costuri minime de funcţionare.
 
Investiţia iniţială poate fi recuperată în trei ani dacă respectiva societate de brokeraj reuşeşte să strângă suficienţi clienţi care să îi genereze un rulaj lunar cu acţiuni de cel puţin 3 milioane de euro pe lună. În prezent, din cele 40 societăţi de brokeraj active la bursa din Bucureşti, doar 17 firme reuşesc să intermedieze tranzacţii cu acţiuni mai mari de 3 milioane de euro pe lună.
 
Pentru ca o societate de brokeraj să poată funcţiona are nevoie să îndeplinească cerinţele minime de capital social: este necesar echivalentul în lei a 50.000 euro, 120.000 euro sau respectiv 730.000 euro, în funcţie de gama de servicii pe care o oferă respectivul broker către clienţi.
 
Mai apoi, firma are nevoie de licenţa de operare la bursă. Pentru a deveni membru la Bursa de Valori Bucureşti, o societate trebuie să plătească o taxă de minimum 25.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO