Burse - Fonduri mutuale

Ce randamente au adus cele mai performante fonduri

Ce randamente au adus cele mai performante fonduri

Autor: Roxana Pricop

25.10.2012, 00:07 1832

Fondurile închise, care folosesc strategii neconvenţionale şi investesc în clase de active mai puţin tradiţionale precum dolarul, arta şi imobiliarele, au adus investitorilor randamente de până la 30% în primele nouă luni ale anului.

Câştigul mediu adus de un depozit în lei a fost de 5% în acelaşi interval, în timp ce investiţia în euro a adus un profit de 5,8%. Bursa a crescut cu 9%. Performerul pieţei este fondul de acţiuni BT Invest cu un randament de 29,36% în primele nouă luni. Fondul de inves­tiţii în imobiliare administrat de Cert­in­vest a câştigat 6%, în timp ce fondul de inves­tiţii în artă a marcat un plus de 7,86% în euro în primele nouă luni.

Averea fondurilor închise de investiţii era de 395 mil. lei la finalul lunii septembrie, mai mult cu peste 50% faţă de începutul anului, iar nu­mărul de investitori era de circa 2.400. În fondurile închise investesc persoane avizate cu un profil de risc ridicat şi cu disponibilităţi financiare de peste 50.000 lei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO