Burse - Fonduri mutuale

Cei mari devin şi mai mari: Primii trei brokeri de la bursă au avut o cotă de piaţă de aproape 60% în luna mai

Cei mari devin şi mai mari: Primii trei brokeri de la...

Autor: Dan Grigore Ivan

02.06.2017, 00:06 818

Luna mai a corespuns cu intrarea emitentului Digi în arena de tranzacţionare, cea mai mare listare a unei companii private din istoria bursei bucureştene, eveniment care a contribuit la o lichiditate cu mult peste medie.

În mai, rulajul de pe bursă a ajuns la 2,1 miliarde lei, iar primii trei brokeri prezenţi la Bucureşti au atras 59,36% din cota de piaţă. Dintre cei 35 de inter­mediari care acţionează pe piaţa de capital locală, patru dintre aceştia, respectiv Raiffeisen, BRD - Société Générale, Wood & Company şi BT Capital Partners, au colaborat cu Citi şi Deutsche Bank în listarea Digi. Pe primul loc la nivelul lunii mai s-a plasat divizia din România a casei de brokeraj cehe Wood & Company, cu o valoare tranzacţionată de 1,7 miliarde lei, echivalentul a peste 40% din total. Luna mai a reprezentat 50% din toată valoarea tranzacţionată a Wood de la începutul acestui an. Astfel, cu 3,4 miliarde lei în 2017, Wood se plasează pe locul întâi şi la nivelul anului, cu o cotă de piaţă de 31,88%, mai mare cu aproape zece puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În mai 2016, Wood figura cu o valoare tranzacţionată de 1,561 miliarde lei, de peste două ori mai puţin decât în prezent. Locul secund a fost ocupat de cei de la Raiffeisen Bank. Divizia de brokeraj a băncii austriece a înregistrat o valoare tranzacţionată de 458,5 milioane lei sau 10,87% din totalul lunii mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO