Burse - Fonduri mutuale

Celco, cel mai mare actionar al Socep

07.02.2007, 18:14 55

Producatorul de BCA Celco Constanta detine 10,48% din actiunile operatorului portuar Socep Constanta, in urma mai multor tranzactii pe piata de capital. Celco a ajuns astfel cel mai important actionar al Socep, companie fara un actionar majoritar, unde cele mai importante pachete de actiuni sunt detinute de investitori institutionali si de managementul companiei.
Celco este una dintre cele mai profitabile firme de pe piata constructiilor, cu o marja relativ constanta de profit de 35%, peste media pietei, societatea fiind controlata de verii Niculae si Ion Dusu, care detin impreuna 65,9% din actiuni. Reprezentantii Celco nu au fost disponibili ieri pentru a oferi comentarii.
Pachetul de 36 de milioane de actiuni detinut de Celco la Socep valoreaza 2,7 mil. de euro la ultimul pret de ieri de la Bursa de 0,256 lei/actiune. Structura puternic dispersata a actionariatului Socep a atras atentia mai multor fonduri de investitii.
Spre finalul anului trecut, fondurile americane de investitii administrate de Julius Baer au achizitionat 6,3% din actiunile operatorului portuar.
Printre cei mai importanti actionari ai companiei se afla si SIF Oltenia, care are o participatie de 7,85%.
Operatorul portuar a realizat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 28,8 mil. lei (8,1 mil. de euro), in scadere cu 5,2% fata de afacerile din perioada similara a anului precedent.
Pe de alta parte, Celco a beneficiat de explozia pietei constructiilor, societatea avand in primele noua luni ale lui 2006 o cifra de afaceri de 63,2 mil. de lei (17,85 mil. de euro), cu 70% mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO