Burse - Fonduri mutuale

Cemacon are programate investitii de 3,2 mil. euro

17.10.2007, 19:43 25

Producatorul de materiale pentru constructii Cemacon Zalau (CEON) si-a programat investitii de 3,2 mil. euro pana la sfarsitul lui 2008.
Banii necesari acestor investitii vor proveni din surse proprii si de la actionari.
"Strategia noastra de dezvoltare prevede un program investitional de aproximativ 3,2 mil. euro. Finantarea investitiilor va fi asigurata din surse proprii (amortizare si profit), din banii stransi din majorarea capitalului social, precum si din vanzarea unor active redundante ale societatii", a declarat pentru ZF Ioan Crehul, directorul general al Cemacon.
Compania a cumparat o linie tehnologica cu cuptor de ardere care a intrat in functiune in cursul acestei veri, iar pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa atinga o capacitate de productie de 300 tone/zi.
"Vom achizitiona o noua linie de preparare a argilei, care, alaturi de infiintarea unui nou depozit de macerare a argilei, vor asigura omogenitatea materiei prime, precum si posibilitatea asigurarii unor stocuri in perioada de primavara-toamna, la niste costuri de aprovizionare diminuate. Aceste investitii vor conduce societatea la o cifra de afaceri si un profit in crestere fata de 2006", a spus directorul general al companiei.
Bugetul pentru aceste achizitii a fost estimat de conducerea societatii la aproximativ 2,5 mil. euro.
Producatorul de materiale de constructii a consemnat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 14,6 mil. lei (4,42 mil. euro), in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, iar profitul net al companiei a crescut de peste doua ori, la 1,5 mil. lei (0,45 mil. euro).
Societatea a demarat un proiect pentru accesarea unor fonduri structurale europene, destinate relocarii activitatilor productive din zonele urbane, valoarea estimata a proiectelor fiind de 1,5 mil. euro.
"S-au demarat negocierile pentru achizitia unui teren de 22 de hectare in zona limitrofa a municipiului Zalau, datorita constrangerilor de mediu cu care se va confrunta societatea in urmatorii ani, precum si pentru o integrare mai buna a proceselor de aprovizionare si productie in viitor. Avem in vedere si eliberarea actualului depozit de argila in suprafata de 6 hectare, aflat in intravilanul municipiului, care are o certa valoare imibiliara", a declarat Crehul.
Actionarii principali la Cemacon Zalau sunt Broker Cluj cu 12% din titluri, Ceramica Zalau si fondul de investitii MEI, fiecare cu o participatie de 10% la capitalul social.
Actiunile companiei au inchis sedinta de ieri la un pret de 35,5 lei, valoarea de piata a societatii fiind de 31 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO