Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex Borzeşti caută alternative pentru a compensa scăderea din metalurgie

Chimcomplex Borzeşti caută alternative pentru a...

Autor: Stefan Musgociu

20.08.2013, 19:46 174

Cifra de afaceri a combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a scăzut în primul semestru cu 3,3%, la 93,2 mil. lei (21,2 mil. euro), iar profitul net coborât cu 14%, la 4,2 mil. lei (956.000 de euro). Veniturile companiei au avansat cu 1,6% în primele şase luni din acest an, la 101,2 mil. lei (23 mil. euro). Încasările din vânzări de produse şi prestări de servicii au fost de 91,6 mil. lei (20,8 mil. euro), din care exporturile au reprezentat 48,2 mil. lei (11 mil. euro), respectiv 53%. În primele şase luni ale 2012, vânzările de produse şi prestări servicii au fost de 95,1 mil. lei, din care exporturile au reprezentat 64,6 mil. lei, respectiv 68%. Scăderea a fost determinată în principal de diminuarea preţurilor de livrare de pe piaţa externă, potrivit companiei.

„Pe fondul restrângerii activităţii industriale din România la nivelul consumatorilor tradiţionali, Chimcomplex şi-a reorientat volumul vânzărilor pe piaţa regională. Pe piaţa internă clienţii din industria energetică şi metalurgică feroasă şi-au redus semnificativ consumul de produse chimice. Pentru a compensa efectele negative ale acestei situaţii, Chimcomplex şi-a dezvoltat vânzările pe piaţa internă aferentă consumatorilor din industria metalurgică neferoasă, tratarea apelor şi industria alimentară“, se arată în raport. Vuza a depus în luna septembrie a anului trecut două oferte pentru cumpărarea acţiunilor pe care statul le deţine la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT). Ofertele au fost prezentate prin Chimcomplex şi AISA Invest. Licitaţia a fost adjudecată de Dan Diaconescu şi ulterior anulată.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO