Burse - Fonduri mutuale

Cinci creditori cer insolventa Dafora Medias pentru datorii cumulate de 142.000 de euro

25.03.2010, 12:42 281

Mai multe firme au demarat in instanta procedurile prin care cerintrarea in insolventa a companiei omului de afaceri GheorgheCalburean, Dafora Medias (DAFR) pentru datorii care insumeaza580.000 de lei (142.000 de euro).

Acestea sunt : Hexadome Construct, Media City Construction,Gaboni Construct, Geosond SA si Uniconf Co Ltd., primele termene dejudecata in procesele de insolventa fiind pe parcursul luniiaprilie.

Reprezentantii Dafora spun insa ca firmele recurg la aceastapractica de "hartuire" pentru a-si recupera mai repede banii pecare ii au de incasat.

"Precizam ca societatea nu se afla in stare de insolventa si caaceasta este o situatie cu care se confrunta multe societati inaceasta perioada, cererea de declansare a procedurii de insolventafiind folosita de catre creditori ca o metoda de recuperare acreantelor si totodata de hartuire", spun reprezentatii DaforaMedias.

Insolventa Dafora Medias a mai fost ceruta si in primavaraanului trecut pentru sume de cateva zeci de mii de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO