Burse - Fonduri mutuale

Cinci dintre cele 12 companii din indicele bursier BET estimează profituri mai mici în 2017

Cinci dintre cele 12 companii din indicele bursier BET...

Autor: Dan Grigore Ivan

06.04.2017, 00:07 874

Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica au în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an profituri mai mici decât cele realizate în 2016, potrivit datelor agregate de ZF din bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecărei companii în parte.

Cumulat, companiile din indicele BET estimează un rezultat de aproximativ 5,7 mld. lei anul acesta, în scădere cu 1% faţă de cel realizat în 2016, atunci când indicele BET era format din zece companii.

Capitalizarea bursieră a tuturor constituenţilor BET este de aproximativ 76 miliarde lei, reprezentând 87% din totalul valorii de piaţă a celor 84 de companii locale listate la Bucureşti.

OMV Petrom (SNP), cea mai valoroasă companie locală listată pe piaţa de capital românească, estimează o creştere a profitului de 72% în 2017, bazându-se pe un preţ al petrolului BRENT ce va gravita în jurul nivelului de 55 dolari per baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO