Burse - Fonduri mutuale

Cionga preia „Golgota“ bursei, cu 10.000 €/lună

Cionga preia „Golgota“ bursei, cu 10.000 €/lună

Victor Cionga

Autor: Roxana Pricop

10.09.2012, 00:07 1042

Victor Cionga şi-a început oficial mandatul de director general al Bursei de Valori Bucureşti, având ca misiune resuscitarea unei pieţe de capital lovită din plin de criza financiară, de absenteismul în masă al investitorilor, de penuria de listări, dar şi de lipsa de cuvânt a guvernanţilor care şi-au făcut un obicei din a amâna privatizările promise.

"Şansa pe care piaţa de capital locală ar pu­tea-o avea în actualele condiţii de compe­ti­ţie dură la nivel regional este să treacă printr-un proces de modernizare rapidă, căutând să atra­gă interesul unor noi emitenţi (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori străini şi locali, unor noi brokeri", a declarat Cionga.

De la declanşarea crizei din 2008, bursa a avut trei directori generali. Victor Cionga este al patrulea, iar de mandatul său depinde supravieţuirea bursei în următorii ani. Cel mai probabil, pachetul salarial depăşeşte 10.000 de euro pe lună.

Pe bursa de la Bucureşti sunt listate peste 70 de companii româneşti cu o capitalizare de 12 miliarde de euro, reprezentând circa 1% din PIB-ul României.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO