Burse - Fonduri mutuale

Clujenii de la Target lanseaza primul fond sub brand propriu

02.10.2007, 18:38 37

Societatea de administrare a investitiilor Target Asset Management va iesi pe piata cu primul fond de actiuni propriu, Target Investor, in conditiile in care cele doua fonduri deschise de investitii administrate, Fortuna Classic si Fortuna Gold, au fost constituite prin preluarea fondurilor mutuale Dacia Felix, Fondul Roman de Investitii si Ardaf.
"Zilele trecute am depus documentatia pentru autorizarea fondului de actiuni la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Daca vom primi avizul Comisiei, fondul de investitii va purta numele Target Investor si va realiza plasamente pe piata actiunilor pana la 80% din active", spune Serban Nascu, vicepresedintele societatii Target Asset Management din Cluj.
Raspunsul CNVM privind autorizarea fondului de actiuni este asteptat in urmatoarele doua luni.
Pentru primul an de functionare a fondului Target Investor, reprezentantii societatii estimeaza active de 10 mil. euro.
"Nu tintim atragerea unui anumit numar de investitori la fondul Target Investor, cat inregistrarea unor active de 10 milioane de euro pentru anul 2008", spune Nascu.
Alaturi de lansarea unui nou fond de investitii va avea loc un rebranding al tuturor fondurilor de investitii administrate, in sensul includerii numelui societatii de administrare in titulatura fondurilor mai vechi, dupa modelul folosit de banci in administrarea fondurilor mutuale proprii.
Fondul de actiuni este primul fond mutual pe care societatea Target Asset Management il va lansa sub brand propriu.
Fondul de obligatiuni Fortuna Gold a fost infiintat in 1999 de societatea Capital Asset Mangement. In 2004, fondul de investitii Ardaf a fost preluat de Fortuna Gold administrat de Target Asset Management. In prezent, Fortuna Gold numara 1.697 de investitori, in majoritate investitori pasivi cu un nivel redus al sumelor investite in ultimele 12 luni.
Fondul cu plasamente diversificate Fortuna Classic reuneste peste 22.900 de investitori, majoritatea provenind de la fondurile de investitii Dacia Felix si Fondul Roman de Investitii care au intrat in componenta Fortuna Classic in 1998.
Raportat la sfarsitul lunii august, fondul Fortuna Gold a obtinut un randament anual al unitatii de fond de 6,6%, in timp ce fondul cu plasamente diversificate Fortuna Classic a inregistrat un plus de 41,7% al unitatii de fond in acelasi interval.
La sfarsitul lunii august, societatea administra active in valoare de 11 mil. lei (3,4 mil. euro), detinand putin peste1% din industria fondurilor deschise de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO