Burse - Fonduri mutuale

CNVM respinge pretul la Rompetrol. Minoritarii cer un pret mai mare. Cum comentati?

27.01.2010, 23:06 13

Grupul Rompetrol, controlat de compania KazMunaiGaz dinKazahstan, a oferit 325,7 mil. lei (79 mil. euro - 0,0625lei/actiune) actionarilor minoritari pentru pachetul de aproape 25%din Rompetrol Rafinare, oferta considerata inechitabila si respinsade Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), care cere caoferta sa fie de minimum 94 mil. euro, adica un pret pe actiune de0,0741 lei.

Kazahii au fost obligati sa lanseze oferta publica de preluarela Rompetrol Rafinare dupa ce au preluat integral grupul Rompetrolde la omul de afaceri Dinu Patriciu. "Pretul din plic este mai micdecat valoarea activului net al societatii, conform ultimeisituatii financiare auditate, in cazul de fata bilantul la 31decembrie 2008 in care valoare activului net este de 0,0741 lei.Astfel, grupul Rompetrol trebuie sa ne transmita pana luni unamendament care sa respecte legea pietei de capital, pretul oferittrebuie sa fie cel putin egal cu 0,0741 lei", a declarat pentru ZFGabriela Anghelache, presedintele Comisiei Nationale a ValorilorMobiliare (CNVM).  Pana luni, 1 februarie, actiunile RompetrolRafinare raman suspendate de la tranzactionare, ultimul pret de peBursa fiind de 0,0618 lei/actiune. Tot ieri, CNVM a aprobat ofertade 0,43 lei/actiune a grupului Rompetrol pentru Rompetrol WellServices (PTR). Minoritarii, care controleaza 49% din actiuni, arurma sa incaseze 14 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO