Burse - Fonduri mutuale

Combinatele siderurgice intra in somaj tehnic

05.11.2008, 18:52 33

Mechel Targoviste si TMK Resita, doi dintre cei mai mari producatori siderurgici din Romania, au anuntat la inceputul acestei saptamani ca in luna noiembrie isi vor sista productia, ca urmare a scaderii cererilor, in special pe piata de otel pentru constructii, sectorul imobilar si cel auto fiind printre cele mai afectate de criza financiara, prin reducerea consumului.

Producatorul rus Mechel a oprit productia la combinatul din Targoviste timp de o saptamana, pana pe 10 noiembrie, din cauza scaderii cererii de otel. In aceasta perioada, angajatii companiei vor sta acasa si vor primi doar 75% din salariu, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti. Celalalt producator rus de pe piata romaneasca, TMK, a anuntat ca va reduce productia atat la producatorul de tevi Artrom Slatina, cat si la combinatul de la Resita. Angajatii TMK Resita vor fi trimisi si ei in concediu din 17 noiembrie, urmand sa li se plateasca 75% din salariu, potrivit liderului de sindicat, Iancu Muhu, citat de Bihoreanul.
Anunturile celor doua companii vin la cateva saptamani dupa ce ArcelorMittal Galati, cel mai mare producator de otel din Romania, si-a anuntat angajatii ca va reduce productia, prin inchiderea pe perioada nedeterminata a unui furnal din cele trei care functionau pana in prezent si a capacitatolor de productie aferente acestuia, potrivit reprezentantilor sindicatelor Metarom Galati. Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, a anuntat ieri ca-si va reduce productia cu circa 30%, dublu fata de reducerea de 15% anuntata luna trecuta, ca urmare a scaderii drastice a cererii pe fondul incetinirii economiei la nivel global.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO