Burse - Fonduri mutuale

Comcereal garanteaza credite pentru firme din grupul Boromir

19.08.2009, 18:34 132

Compania de panificatie si morarit Comcereal Valcea (CVAL), membra a grupului Boromir, va garanta cu o serie de active, printre care imobile si cereale, mai multe facilitati de credit in valoare de 39,5 milioane de lei (9,4 milioane de euro) si 10 milioane de euro contractate de trei firme din acelasi grup de la ING Bank NV.

Primul credit, in valoare de 19,9 milioane de lei (4,7 milioane de euro), a fost contractat de firmele Boromir Ind. impreuna cu societatea Moara Cibin din Sibiu. Cel de-al doilea credit, in valoare de 19,5 milioane de lei (4,6 milioane de euro) si 10 milioane de euro, a fost contractat de aceleasi firme, impreuna cu societatea Boromir Prod Buzau (SPCU).

Creditele acordate de ING vor fi garantate cu cinci imobile aflate in proprietatea Comcereal Valcea, majoritatea dintre aceastea fiind situate in municipiul Ramnicu Valcea, dar si in localitatea Dragasani si alte comune din judet. In plus, societatea va garanta creditele si cu alte creante, printre care stocurile de grau detinute, politele de asigurare precum si conturile bancare ale companiei.

Decizia de constituire a garantiilor pentru contractarea creditelor va fi supusa votului in cadrul AGA din data de 25 septembrie.

Grupul Boromir, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, detine fabrici de paine in Buzau, Valcea, Sibiu, Medias si Deva, moara Cibin din Sibiu, moara Slobozia, doua unitati de tip Comcereal la Sibiu si Valcea, precum si societatile Amylon si Extrasib, ambele din Sibiu.

Producatorul a finalizat anul trecut cu afaceri de 148 de milioane de euro si peste 2.600 de angajati, alti concurenti pe piata de panificatie fiind producatorii Vel Pitar, Dobrogea Grup, Titan Bucuresti si Pambac Bacau.

Reprezentatii grupului nu au putut fi contactati pentru detalii suplimentare cu privire la destinatia creditelor.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile firmei a fost realizata in luna mai, cand Eurostar Invest Buzau a cumparat de la SIF Oltenia (SIF5) 13,19% din actiunile Comcereal, pentru suma de 0,46 milioane de lei. Transferul s-a realizat la pretul de 7,5 lei/actiune, o cotatie cu 50% mai mare fata de nivelul de referinta.

La aceasta cotatie, capitalizarea firmei se ridica la peste 3,5 milioane de lei. In urma tranzactiei, societatea Eurostar Invest Buzau, parte si ea a grupului Boromir, a preluat 94,5% din capitalul social al societatii din Valcea.

Comcereal Valcea are un capital social de 1,1 milioane de lei, divizat in 466.678 de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO