Burse - Fonduri mutuale

Companiile din energie au dat în clocot pe bursă: câştiguri şi de 12% în septembrie

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

22.09.2014, 00:07 1714

Acţiunile companiilor din energie şi utilităţi au început toamna în forţă, cu creşteri de până la 12%, susţinute în principal de informaţii privind posibile preluări ale activelor grupului Enel.

„Piaţa de acţiuni are de câştigat de pe urma contextului actual caracterizat de dobânzi mici la depozite şi randamente la titlurile de stat aflate la minime istorice. Capitalurile îşi caută adă­post acum în active remunerate cu randamente mai mari“, a spus analistul Mihai Căruntu, şeful departamentului de cercetare al BCR.

Transelectrica conduce plutonul creşterilor cu un avans de 12,5% în septembrie şi un raliul de 66% de la începutul anului. În centrul atenţiei au fost acţiunile grupului de distribuţie Elec­trica (EL), care au crescut cu 11,67% în primele trei săptămâni ale lunii. Inves­titorii au speculat informaţiile că Elec­trica ar fi interesată de o posibilă preluare a diviziilor grupului italian Enel care se retrage din România. Tot o posibilă preluare a businessului Enel a fost combustibilul care a alimentat creşterea de 12,5% a acţiunilor Nu­clear­elec­tri­ca. Compania a anunţat pe bursă că analizează oportunitatea generată de potenţiala vânzare a bu­sinessului Enel în România.

La polul opus sunt acţiunile Pe­trom, care au scăzut cu 6%, pe fondul informaţiilor că Fondul Proprie­tatea ar căuta un cumpărător pentru pachetul de 18,9% din acţiunile Petrom, în valoare de circa 5 mld. lei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre evoluţia acţiunilor pe bursă , impactul posibilei preluări a activelor Enel 

- creşterea raportată de acţiunile Nuclearelectrica şi Fondul Proprietatea 

- evoluţia descendentă a titlurilor Petrom , cauze 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO