Burse - Fonduri mutuale

Comvex si-a bugetat profit mai mic cu 68%

27.05.2010, 23:06 30

Operatorul portuar Comvex Constanta (CMVX), cel mai mareterminal din portul Constanta, si-a bugetat pentru acest an afaceride 12,05 milioane de euro, in scadere cu 30% fata de afacerile de17,06 milioane de euro raportate pentru 2009. Profitul net bugetatpentru 2010 este de doar un milion de euro, mai mic cu 68% fata derezultatul inregistrat anul anul trecut, care s-a cifrat la 3,1milioane de euro, potrivit bugetului de venituri si cheltuieliaprobat de actionari pentru acest an. Fata de 2008, profitulcompaniei pentru acest an este mai mic de 10 ori.

Scaderea atat a afacerilor, cat si a profiturilor de la an la anse datoreaza in principal diminuarii traficului maritim cauzat descaderea consumului inregistrat in urma crizei financiare. Cea maimare parte a veniturilor companiei sunt realizate din costurile deoperare platite de transportatorii maritimi. In plus, in 2009,conducerea ArcelorMittal Galati, care contribuia in 2008 cujumatate din afacerile operatorului, a decis devierea transportuluide materii prime prin portul Burgas, din Bulgaria.

De asemenea, tot pe fondul reducerii traficului maritim,conducerea companiei a decis concedierea a o treime din angajati,precum si reducerea pretului serviciilor de operare in port.

La inceputul acestui an, grupul siderurgic a decis reluareaimporturilor de materie prima prin intermediului portuluiConstanta, ceea ce a dus la o crestere a traficului operatoruluimaritim cu circa 20%, potrivit declaratiilor anterioare alereprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO