Burse - Fonduri mutuale

Conducerea BVB, sub asediul acţionarilor

Autor: Andrei Chirileasa

17.04.2011, 23:59 69

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat oficial că a primitsăptămâna trecută solicitări din partea unor acţionari privindcompletarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA)cu propuneri privind reducerea capitalului social, prinînjumătăţirea valorii nominale de la 10 lei la 5 lei şidistribuirea sumelor rezultate către acţionari, şi privind alegereaConsiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ.

Solicitările sunt susţinute pe de o parte de fondurile deinvestiţii şi bănci, dar şi de unele firme de brokeraj locale.Odată introduse pe ordinea de zi, ele şi-ar putea găsi o susţinereputernică în rândul acţionarilor, iar dacă ar fi aprobate, ele arputea duce la schimbări în Consiliul de Administraţie şi la oscădere a lichidităţilor pe care conducerea Bursei le are ladispoziţie.

Reprezentanţii Bursei de Valori au precizat că cererile vor fiverificate "sub aspectul îndeplinirii condiţi­ilor de fond şi formăcerute de legislaţia românească incidentă".

Consiliul de Administraţie al Bursei s-a întrunit vineri-searăpentru a discuta cererile primite de la acţionari, însă nu aanunţat nimic oficial, urmând ca raportarea să apară cel maiprobabil astăzi, înainte de deschiderea şedinţei detranzacţionare.

Membrii Consiliului Bursei nu au putut fi contactaţi pentrucomentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO