Burse - Fonduri mutuale

Continuă lupta pentru activele de 290 mil. euro ale SIF4: Patronul complexului Doraly cere revocarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor de la SIF Muntenia

Continuă lupta pentru activele de 290 mil. euro ale...

Autor: Andrei Chirileasa

24.05.2012, 17:28 1784

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, proprietarul centrului comercial Doraly din localitatea Afumaţi, a cerut revocarea membrilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor de la SIF Muntenia (SIF4), conform unui raport transmis bursei.

Iaciu deţine 4% din acţiunile SIF Muntenia şi este susţinut şi de fondurile de investiţii ale ING, care deţin un pachet de circa 1%.

Cei doi acţionari au propus o listă de candidaţi pentru Consiliul Reprezentanţilor pe car se regăsesc mai mulţi brokeri şi investitori cunoscuţi de pe bursă.

Această mişcare vine după ce în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SIF Muntenia din aprilie Iaciu împreună cu alţi acţionari ai SIF4 care deţin împreună circa 10% din capital au respins situaţiile financiare, bugetul şi propunerea de dividend ale administratorului SIF4, firma Muntenia Invest. Deşi în AGA s-a anunţat că propunerile au fost respinse, după o săptămână, conducerea SIF4 a anunţat pe bursă că ordinea de zi a fost aprobată, spre nemulţumirea acţionarilor participanţi la AGA, care au contestat hotărârile în instanţă.

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor supraveghează modul în care Muntenia Invest administrează activele de 1,3 mld. lei (290 mil. euro) ale SIF Muntenia. Consiliul este condus în prezent de Marian Dinu, fostul şef al firmei de brokeraj Alpha Finance, iar din el mai fac parte nume cunoscute precum Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank.

Comitetul Reprezentanţilor poate cere revocarea administratorului SIF Muntenia, iar grupul de acţionari din care face parte Iaciu şi-a declarat public nemulţumirea privind rezultatele financiare ale SIF Muntenia. Printre propunerile grupului pentru noul Consiliu al Reprezentanţilor se numără Olimpiu Blăjuţ şi Răzvan Lefter, brokeri la Swiss Capital, Florin Cazan, broker la Raiffeisen Capital&Investment, şi Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO