Burse - Fonduri mutuale

Continuă scandalul la Argus: administratorii SIF Oltenia nu au fost primiţi în sediu pentru şedinţa Consiliului de Administraţie

Autor: Andrei Chirileasa

21.10.2011, 00:00 379

Cei doi administratori oficiali ai producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), Dan Voiculescu şi Radu Constantin, nu au fost primit în sediul companiei pentru desfăşurarea şedinţei Consiliului de Administraţie programată pentru data de miercuri, 19 octombrie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit procesului-verbal semnat de cei doi, accesul în sediul companiei le-a fost interzis de Edy Gabriel Mânjineanu, care a fost numit de Cătălin Chelu preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus în urma unei adunări generale a acţionarilor (AGA) care a avut loc în septembrie, la care reprezentanţii SIF Oltenia nu au putut participa din cauză că intrarea în sediul companiei le-a fost blocată.

Deşi CNVM a cerut reluarea AGA şi a anunţat că cei doi administratori înregistraţi la Registrul Comerţului, respectiv Voiculescu şi Constantin, sunt în acest moment administratorii legali ai companiei, administratorii numiţi de Chelu continuă să susţină că ei conduc compania. Ei îl au alături şi pe directorul general, Gabriel Constantinescu, un alt apropiat al lui Chelu, care are şi ştampila companiei. Situaţia absurdă cu care compania se confruntă de mai mult de o lună a determinat suspendarea tranzacţiilor cu acţiuni Argus, iar compania riscă să piardă sprijinul principalilor creditori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO