Burse - Fonduri mutuale

Contor Group va vinde pe Bursa actiuni de 3,3-4 mil. euro

10.10.2007, 19:01 14

Oferta publica initiala pe care producatorul de contoare de apa Contor Group Arad o va derula pentru listarea la Bursa se va ridica la 3,3-4 milioane de euro, potrivit unor surse din piata.
Contor Group va vinde circa 20% din actiunile companiei, oferta publica urmand sa aiba loc la finalul acestui an.
Compania va vinde actiunile la un interval de pret, reprezentantii societatii nedorind sa ofere mai multe detalii la aceasta data despre nivelurile de pret la care investitorii vor putea subscrie actiuni.
Contor Group intentioneaza sa vina pe Bursa pentru a atrage finantarea necesara planurilor de extindere ale companiei.
"Ne vom extinde spre Rusia, Ucraina, tarile scandinave, tarile arabe, nordul Africii si avem deja un picior in Orientul Indepartat (India, China). Contor Group detine infrastructura si logistica necesare pentru a raspunde prompt cerintelor pietei internationale, numarandu-se astazi printre cei 5 - 6 competitori majori de aparate de masura din lume", a declarat Tudor Caracioni, presedintele si actionarul majoritar al companiei.
Societatea a hotarat in luna august o majorare de capital cu circa 10 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro) din fonduri proprii, in urma acesteia capitalul social ajungand la 11,6 milioane de lei. Ulterior, Contor Group a mai derulat o majorare de capital, pentru a permite intrarea in actionariat a fondului de investitii olandez Middle Europe Investments.
Contor Group a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, in primele opt luni ale acestui an afacerile Contor Group au crescut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut. Pana in 2010, planul de afaceri al societatii prevede o dublare a capacitatii de productie si a cifrei de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO