Burse - Fonduri mutuale

Contor si-a redus oferta la 3 mil. euro

15.02.2008, 21:27 10

Producatorul de contoare Contor Group din Arad si-a diminuat oferta publica initiala pe care urmeaza sa o lanseze la sfarsitul acestei luni la 3 mil. euro din cauza conditiilor neprielnice de pe piata de capital, potrivit reprezentantilor societatii de brokeraj IFB Finwest care intermediaza oferta.
Programata pentru decembrie 2007, listarea companiei a fost amanata pentru inceputul lui 2008 din cauza corectiilor bursiere de amploare. In decembrie, reprezentantii Contor Group anuntau ca vor sa atraga intre 4 si 5 mil. euro prin oferta publica. "Este destul de periculos sa intri in momentul de fata cu volume mari pe Bursa, data fiind instabilitatea pietei locale de capital. Astfel ca am diminuat oferta Contor la 3 mil. euro", spune Octavian Molnar, directorul general adjunct al societatii de brokeraj IFB Finwest.
Alaturi de Contor Group si alte ofertele publice programate pentru inceputul acestui an ar putea suferi modificari pe fondul scaderilor bursiere agresive din ultimele luni. Mai mult, companiile ar putea strange mai putini bani in urma ofertelor derulate in acest inceput de an decat daca ofertele ar fi avut loc in urma cu cateva luni, din cauza ieftinirii generalizate a actiunilor. "Este foarte important si sentimentul investitorilor. Daca inainte multi investitori cumparau actiuni fara a face o analiza atenta a emitentului in prealabil, acum acestia se uita de doua ori cand cumpara", explica Molnar.
In prezent, prospectul de oferta publica al Contor Group este in curs de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. "Ma astept ca saptamana viitoare sa primim avizul, astfel incat sa putem demara oferta publica cat mai curand", continua Molnar. Fondurile provenite in urma ofertei publice sunt destinate extinderii firmei pe pietele externe.
Compania a raportat anul trecut un profit brut de 1 mil. dolari, in crestere cu circa 50% fata de 2006. Pentru 2008, compania estimeaza un profit brut de circa 1,5 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO