Burse - Fonduri mutuale

Corecţiile au pus stăpânire pe Bursă

Corecţiile au pus stăpânire pe Bursă

Autor: Andrei Chirileasa

25.11.2010, 23:55 25

SIF-urile şi acţiunile din sectorul financiar au înregistratcorecţii semnificative în ultima lună, pe fondul incertitudinilortot mai mari de pe plan intern şi extern.

Neîncrederea investitorilor în măsurile luate de Guvern şi înpredicţiile economice pentru anul viitor, dar şi înrăutăţireasituaţiei externe pe fondul problemelor Irlandei şi ale celorlalteeconomii europene puternic îndatorate, au determinat scădereatranzacţiilor de pe Bursă, puţinii investitori care mai sunt înpiaţă zbătându-se acum ca să iasă.

SIF-urile, care sunt cele mai lichide acţiuni, dar şi cele maisensibile la ştirile din economie, au pierdut în medie 14% înultima lună, înregistrând ieri a cincea corecţie consecutivă. SIFMoldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5) au fost cele mai lovite dinsector, în condiţiile în care sunt şi cele mai tranzacţionate. Şititlurile Băncii Transilvania (TLV) au înregistrat o corecţiesemnificativă, pe fondul perioadei de subscriere pentru majorareade capital, dar şi al deblocării acţiunilor primite gratuit deinvestitori în contul profitului de anul trecut.

Dintre titlurile lichide, singurele care au rezistat până acumcorecţiilor au fost cele ale companiilor care au raportat rezultateîn creştere în trimestrul al treilea: Zentiva, Azomureş, Transgazşi Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO