Burse - Fonduri mutuale

Crestere de 50% dar profit la jumatate la Condmag

30.08.2006, 20:12 13

Condmag Brasov, companie specializata in constructia de conducte, a realizat in primele sase luni ale anului o majorare cu 52% a cifrei de afaceri, fata de perioada similara a anului precedent, pana la 14 mil. euro (49,3 mil. lei).
In schimb, profitul brut al companiei s-a diminuat cu 46%, pana la 110.000 de euro.
Condmag Brasov, companie specializata in constructia de conducte, a realizat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de circa 50%, pana la 32 mil. euro. Odata cu majorarea cifrei de afaceri, compania si-a dublat profitul in 2005, ajungand la circa 2 mil. euro.
Actiunile Condmag, care sunt listate pe piata RASDAQ, s-au numarat printre cele mai tranzactionate actiuni din prima parte a acestui an. Unul dintre actionarii majoritari ai companiei, Mihai Craciun, care detinea un pachet de 37,5%, si-a facut exit-ul din actionariatul companiei. Astfel, Craciun a dat posibilitatea mai multor fonduri de investitii straine sa-si faca intrarea in afacere.
Ultima tranzactionare cu actiunile Condmag s-a derulat la un pret de 0,77 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 37,8 mil. euro.
In prezent, principalul actionar al companiei este Pompei Hadarean, cu o cota de aproximativ 38% din actiuni, restul actiunilor fiind detinute de alti actionari, printre care mai multe fonduri de investitii, ca Julius Baer International Equity Funds (9,62%), Middle Europe Investments Fund (6%), SIF Moldova si SIF Banat-Crisana, care au intrat in actionariatul companiei in ultimele trei luni.
Condmag este specializata in constructia conductelor magistrale de gaze, petrol, titei, apa si alte fluide si a instalatiilor tehnologice aferente acestora. In prima jumatate a anului, Condmag a derulat investitii de 500.000 de euro pentru achizitionarea de echipamente si utilaje. Recent, actionarii firmei au aprobat trecerea actiunilor companiei de pe piata RASDAQ la Categoria I a BVB.
Pana in 1990, Condmag a fost unicul constructor specializat al fostei Companii Nationale de Gaze din Romania, potrivit reprezentantilor companiei. Compania a fost infiintata in 1951, sub denumirea de Intreprinderea de Constructii si Instalatii Petrolifere Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO