Burse - Fonduri mutuale

Dafora a strans 26 milioane de euro de la actionari

29.05.2007, 18:50 24

Compania de foraj in domeniul petrolier Dafora Medias, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a strans 88 mil. lei (26,7 mil. euro) de la actionari, in cadrul majorarii de capital derulata in aceasta luna, potrivit unei raportari a companiei catre bursa RASDAQ.
Emisiunea de actiuni derulata de Dafora a fost subscrisa in proportie de peste 95%, valoarea totala a emisiunii ridicandu-se la 92,2 mil. lei (27,9 mil. euro).
Compania a scos la vanzare 922 de milioane de actiuni la pretul de 0,1 lei/actiune, oferind fiecarui actionar inscris la data de inregistrare posibilitatea de a cumpara 10 actiuni noi pentru fiecare actiune detinuta.
Actionarul majoritar al Dafora, Gheorghe Calburean, a subscris toate actiunile care i-au revenit, in valoare de 49,2 mil. lei (14,9 mil. euro). El detine direct 48,16% din actiunile Dafora si inca 7,45% prin intermediul Dafora Grup, potrivit ultimelor date disponibile. Valoarea detinerilor sale in cadrul companiei depaseste in prezent 156 mil. euro, potrivit datelor de pe RASDAQ.
Dupa majorare, compania are un capital social de 97,2 mil. lei (29,5 mil. euro) si o capitalizare bursiera de 282 mil. euro, fiind una dintre cele mai mari companii listate pe bursa RASDAQ. Dafora a inceput inca de anul trecut demersurile pentru transferul actiunilor la cota Bursei de Valori.
Calburean a vandut anul trecut o serie de pachete de actiuni pentru a face loc in actionariat unor fonduri straine de investitii. Cea mai importanta participatie o au fondurile americane ale Julius Baer, care detineau intre 5 si 6% din actiuni, potrivit ultimelor date disponibile.
Dafora a cumparat recent 17% din constructorul de conducte magistrale Condmag Brasov, pentru 9,8 mil. euro, majorandu-si participatia in cadrul companiei la 43,6%.
Dafora desfasoara activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiilor. Compania a incheiat un contract pentru lucrari de foraj in Bulgaria si intentioneaza sa desfasoare, in acest an, activitati de foraj in Ucraina, Sudan si Germania, iar majorarea capitalului social este destinata finantarii acestor proiecte. In prezent, compania deruleaza mai multe proiecte de constructie de cartiere rezidentiale in Medias si Sibiu si intentioneaza sa se implice si in proiecte de infrastructura privind constructia de autostrazi si sosele.
Compania a inregistrat in primul trimestru venituri de 15,6 mil. euro, in crestere cu 53%, si un profit net de 36.000 de euro. Pentru acest an, Dafora si-a propus o cifra de afaceri de 52 mil. euro si un profit net de 2,5 mil. euro.
Actiunile Dafora au inchis ieri la cotatia de 0,955 lei/actiune, la fel ca si in sedinta precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO