Burse - Fonduri mutuale

Dumitru Carapiti este noul vicepreşedinte al SIF3

Dumitru Carapiti este noul vicepreşedinte al SIF3

Autor: Roxana Pricop, Cristian Hostiuc

29.06.2015, 00:02 864

Dumitru Carapiti a fost numit vicepreşedinte al Consi­liu­lui de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), poziţie ră­masă liberă după ce Ştefan Szabo a preluat funcţia de pre­şe­dinte lăsată liberă de Răzvan Găvăneanu.

În vârstă de 49 de ani, el este membru independent al Con­siliului SIF3 şi membru în Consiliul de Administraţie al ope­ratorului portuar Socep Constanţa. În ultima lună au avut loc o rocadă la conducerea SIF3: Răzvan Găvăneanu şi-a dat de­misia din funcţia de preşedinte al SIF3 pe 25 mai, fără a preciza public motivele. Apoi pe 28 mai, Ştefan Szabo, 66 de ani şi unul dintre cei mai longevivi directori din SIF Transilvania, a fost numit preşedinte.

În vârstă de 39 de ani, Găvăneanu este fiul omului de afa­ceri Corneliu Găvăneanu, care are în proprietate Metaltrade şi porturile Docuri şi Bazinul Nou din Galaţi. El deţine în nume propriu un pachet de acţiuni de 5,19 mil. acţiuni SIF3, în valoare de circa 1,3 mil. lei. Tilturile SIF3 au crescut cu 0,68% în şedinţa de vineri, 26 iunie, până la o cotaţie de 0,249 lei/unitate. SIF3 are o capitalizare bursieră de 545,8 mil. lei.

SIF Transilvania a raportat un profit de 43,7 milioane de lei după primele cinci luni din an, cu aproape 20 milioane de lei mai mari decât rezultatul raportat la finalul lunii aprilie. Activele SIF3 au crescut până la 1,113 miliarde de lei, cu 4,5% mai mari decât nivelul raportat la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO