Burse - Fonduri mutuale

După ce a luat activele Amonil, Chemgas Holding îi ia şi angajaţii

Autor: Andrei Chirileasa

18.10.2010, 10:25 143

Producătorul de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO),controlat în proporţie de 51% de două firme înregistrate îninsulele Belize (Zalois şi Jovline), a anunţat că o parte dinsalariaţi şi-au încheiat voluntar contractul de muncă urmând să fieangajaţi de firma Chemgas Holding Corporation, care a preluat în2009 şi majoritatea activelor Amonil, prin executare silită.

Chemgas Holding este deţinută la rândul ei de o altă firmăoffshore, Riverside Development, înregistrată tot în insuleleBelize, acţionarii acesteia nefiind cunoscuţi, la fel ca şi încazul Zalois ş Jovline.

Amonil este considerat ca făcând parte din grupul Interagro,alături de alte cinci combinate chimice din ţară, deşi niciInteragro şi nici Ioan Niculae, proprietarul grupului nu figureazăca acţionari la Amonil.

Combinatul chimic şi-a putut desfăşura activitatea în ultimul andupă ce a închiriat activele pierdute de la Chemgas şi a încheiatcu Interagro un contract de procesare a gazului metan.

Transferul salariaţilor către Chemgas ar putea însemna însăsfârşitul Amonil, ceea ce ar aduce pierderi acţionarilor companiei,printre care se numără şi Salink Limited, un vehicul de investiţiicontrolat de grupul suedez East Capital. Compania avea anul trecutpeste 800 de angajaţi.

Acţiunile Amonil au pierdut 4% în deschiderea şedinţei,tranzacţionându-se la 0,018 lei. Capitalizarea companiei este înprezent de 4,65 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO