Burse - Fonduri mutuale

East Capital, lasat cu buza umflata de conducerea Amonil

29.11.2009, 23:05 43

Salink Limited, un vehicul de investitii al fondului suedez EastCapital care detine 13,54% din Amonil Slobozia (AMO), a solicitatconducerii producatorului de ingrasaminte chimice sa faca publicasuma pe care o plateste catre firma Chemgas Holding pentruinchirierea instalatiilor de productie, active pe care le-a pierdutrecent in cadrul unei operatiuni de executare silita.

Conducerea Amonil nu a dezvaluit suma, precizand ca firma care aexecutat-o de active a solicitat un pret "mai mare" in schimbulinchirierii acestora, fundamentat pe costurile Chemgas Holding.

"In negocierea cu Chemgas Holding Corporation SRL, acesta asolicitat un pret mai mare (...) Daca refuzam incheiereacontractului de incheiere, azi combinatul nu mai functiona, cutoate consecintele sociale etc. Pretul chiriei a fost fundamentatpe solicitarea Chemgas Holding Corporation de a-i fi acoperitecosturile privind amortizarea, impozitele si taxele locale, precumsi o marja de profit de 3-5%", au spus reprezentantii Amonil incomunicatul transmis Bursei.

Salink a mai solicitat conducerii companiei sa explice de ce aasteptat sa fie executata pentru a convoca adunare generala invederea majorarii capitalului social, si nu imediat, asa cumpropusese vehiculul fondului East Capital.

Conducerea Amonil a reprosat firmei Salink ca la licitatia dinluna martie reprezentantul acesteia nu si-a aratat interesul pentruvanzarea activelor desi a aratat ca "dispune de sume mari de bani",potrivit aceluiasi raport.

Actionarii Amonil, intruniti saptamana trecuta, au respinspropunerea de majorare a capitalului cu suma de 58,7 mil. lei (13,7milioane de euro), necesara acoperirii datoriilor si au aprobat inschimb contractul de inchiriere a utilajelor cu firma ChemgazHolding Corporation.

Totodata, reprezentantii Amonil au aratat ca nu au facut publicecontractele incheiate cu parti afiliate, precum Interagro sauIntergaz, pe motiv ca acestea contin clauze de confidentialitateimpuse de partenerii comerciali si dezvaluirea acestora ar puteaaduce prejudicii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO