Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk vrea să îşi îndeplinească visul cu ”orice preţ”: Dezvoltarea Tesla Model 3 consumă un munte de bani în fiecare zi, însă investitorii sunt euforici. Acţiunile Tesla au explodat astăzi cu 7%

Elon Musk vrea să îşi îndeplinească visul cu...

Autor: Dragoş Dinu

03.08.2017, 17:04 2822

Elon Musk vrea să aducă maşinile electrice pe străzi, indiferent cât de mult îl va costa. Tesla, revelaţia industriei auto, a reuşit să cheltuie un ”munte” de bani în numai trei luni, peste 1,16 miliarde de dolari fiind folosiţi pentru cercetarea şi dezvoltarea Tesla Model 3, pentru a-l face cât mai accesibil pentru mase. Iar Elon Musk spune că perspectivele pentru companie nu au fost niciodată mai bune, potrivit Bloomberg.

Investitorii rămân totuşi optimişti, legându-se de o promisiune a lui Musk, creierul din spatele gigantului auto: aceea că sute de mii de Tesla Model 3 sedan vor merge pe străzi în numai câţiva ani. Uitându-ne la numărul de precomenzi, visul miliardarului american nu este departe de adevăr: aproape 500.000 de proprietari deja îşi aşteaptă maşinile.

Acţiunile companiei au crescut cu 7,2% în şedinţa de astăzi, ajungând la 349,40 dolari. Fluxul de numerar negativ raportat de Tesla în trimestrul al doilea al anului aproape a dublat cele 622 de milioane de dolari pe care i-a consumat compania la începutul anului. Având la dispoziţie puţin peste 3 miliarde de dolari, Elon Musk le-a spus analiştilor că se gândeşte să strângă bani printr-o ofertă de datorie.

Model 3 este noul concept de maşină de la Tesla, model pe care CEO-ul companiei Elon Musk vrea să îl facă cât mai accesibil, încurajând oamenii să investească în maşinile electrice, potrivit Bloomberg

Tesla este compania producătoare de autiturisme care se arată tot mai interesată de diversificarea şi producerea maşinilor electrice. Gigantul producător de autovehicule are o viziune clară în acest sens, investind 1.16 miliarde de dolari în noul model, performând în acest fel capacitatea acumulatorilor electrici Tesla.

„Este cel mai bun moment pe care l-am simţit despre viitorul companiei Tesla”, a spus Elon Musk, directorul general şi fondator al Tesla.

Model 3 va porni de la preţul de 35.000 de dolari, şi a ajuns deja la 455.000 de precomenzi. Brandul de lux se concentrează acum pe producerea de maşini destinate publicului larg. Maşina poate parcurge până la 350 de kilometri la o singură încărcare.

„Scopul nostru nu a fost niciodată de a produce maşini scumpe. Ne dorim să facem autoturisme pe care oricine le poate cumpăra. Dacă vrei să faci diferenţa pe plan global trebuie să construieşti maşini pe care oricine şi le poate cumpăra”, a mai spus Elon Musk, potrivit Fox News.

”Atâta timp cât compania va indentifica o creştere în această traiectorie, nu va fi nevoie de un capital adiţional”, a spus Joe Dennison, manager Zevenbergen Capital Investments.

Musk a înmânat primele 30 de maşini Model 3 angajaţilor Tesla. Scopul companiei este de a construi 100 de autoturisme luna aceasta, mai mult de 1.500 de maşini până în septembrie, apoi să ajungă la o număr de 20.000 de automobile în fiecare lună până la sfârşitul anului. Producţia urmând să crească pănă la 500.000 de modele în 2018 şi aproximativ un milion de bucăţi până în anul 2020.

 
 

.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO