Burse - Fonduri mutuale

Emisiune de acţiuni la bursa de la Bucureşti. Dezvoltatorul imobiliar Impact caută aproape 80 de mil.lei

Emisiune de acţiuni la bursa de la Bucureşti....

Autor: Vlad Popescu

19.06.2014, 21:01 371

Dacă în prima etapă a ofertei nu vor fi subscrise toate acţiunile scoase pe piaţă de companie, emisiunea va fi prelungită cu o a doua etapă, în cadrul căreia acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite investitorilor calificaţi sau necalificaţi, în limita a 150 persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificaţi, potrivit unui anunţ publicat joi de Impact.

Oferta începe vineri, iar prima etapă, când acţiunile vor putea fi subscrise numai de acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 29 aprilie, se va încheia pe 19 iulie.

Intermediarul operaţiunii este firma de brokeraj Swiss Capital.

Acţionarii Impact Developer&Contractor au aprobat în luna aprilie creşterea capitalului social al dezvoltatorului imobiliar cu 80 milioane lei, prin aport în numerar, de la 197,8 milioane lei la 277,8 milioane lei.

Banii atraşi prin această operaţiune vor fi utilizaţi pentru finanţarea proiectelor dezvoltatorului imobiliar.

Compania va emite 80 milioane de acţiuni cu preţul de subscriere de 1 leu pe acţiune, cu 22,6% peste cotaţia bursieră actuală, de 0,8155 lei.

Impact are deja acordul acţionarilor pentru lansarea unei emisiuni de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani în valoare de 100 milioane lei. Caracteristicile emisiunii de obligaţiuni au fost aprobate în decembrie de acţionari. Obligaţiunile sunt convertibile în acţiuni şi au o dobândă de 7% pe an.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat în 2013 pierderi pentru al patrulea an consecutiv. Pierderile au scăzut cu 43%, la 42,4 milioane lei, de la 74,9 milioane lei în precedentul exerciţiu financiar.

Pentru acest an, compania mizează pe un profit operaţional EBITDA de 1,6 miloane euro, iar pentru anul următor de 8,7 milioane euro. Profitul EBITDA ar urma să crească treptat până la 22,5 milioane euro în anul 2018, potrivit strategiei prezentate de conducerea Impact într-o AGA derulată în luna martie.

Cel mai mare acţionar al Impact este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţinea la finalul anului trecut 44,24% din titluri. Printre acţionarii semnificativi se numără omul de afaceri Adrian Andrici (16,15%) şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie a anului trecut, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly.

Acţiunile Impact au crescut joi pe bursa de la Bucureşti cu 2%, la 0,8155 lei. La acest preţ, capitalizarea de piaţă a dezvoltatorului imobiliar este de 161,3 milioane lei (36,7 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO