Burse - Fonduri mutuale

Erste controlează 8,78% din SIF Oltenia. CNVM a suspendat drepturile de vot pentru 3,78% din acţiuni

Erste controlează 8,78% din SIF Oltenia. CNVM a...

Autor: Andrei Chirileasa

16.04.2013, 14:45 896

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat drepturile de vot în adunarea generală a acţionarilor (AGA) pentru un pachet de 3,78% din acţiunile SIF Oltenia (SIF5) controlate de entităţi ale grupului austriac Erste, potrivit unor ordonanţe publicate pe bursă.

Erste Bank, BCR şi mai multe fonduri şi vehicule de investiţii administrate de acestea deţin cumulat 8,78% din acţiunile SIF Oltenia, potrivit CNVM. Erste este astfel singurul acţionar al SIF Oltenia cu o participaţie dovedită de peste 5%.

Interesant este că SIF Oltenia este singurul dintre SIF-uri care nu şi-a vândut încă acţiunile deţinute la BCR către Erste.

Printre acţionarii influenţi de la SIF Oltenia se mai numără omul de afaceri Florin Pogonaru, Dumitru Tudor şi Cătălin Chelu.

Pogonaru are şanse să câştige cele mai multe locuri în consiliul de administraţie, în urma alegerilor care vor avea loc în AGA de la finalul acestei săptămâni.

SIF Oltenia este cel mai bogat dintre SIF-uri, cu active nete de 1,55 mld. lei (350 mil. euro) la finalul lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO