Burse - Fonduri mutuale

Euforie la Bursa de la Bucureşti după rezultatele anunţate astăzi: Acţiunile BVB au urcat cu aproape 9%

Euforie la Bursa de la Bucureşti după rezultatele...

Autor: Ştefan Stan

11.05.2017, 11:40 1422

Indicele BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 0,49% după rezultatele venite astăzi de la Petrom şi Romgaz.

Acţiunile BVB au crescut cu 8,67%, în timp ce acţiunile Petrom au urcat cu 1,40%. Acţiunile Romgaz au urcat de asemenea cu 1,11%, în timp ce Transgaz a înregistrat o creştere de 0,76%.

Singurele acţiuni care au scăzut sunt BRD SocGen, care a înregistrat un declin de 1,13%, şi Nuclearelectrica, care a scăzut cu 0,58%.

OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net de 618 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 288 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

În acelaşi timp, vânzările au crescut cu 27%, la 4,65 miliarde lei, susţinute de preturile semnificativ mai ridicate la petrol si de volumele mai mari ale vanzarilor de gaze naturale si electricitate, care au contrabalansat reducerea usoara a cantitatilor de produse petroliere vandute si scaderea preturilor la gaze naturale.

Producătorul naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a înregistrat în primul trimestru un profit net de 565 milioane lei, cu 15,7% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

În primele trei luni din 2016, Romgaz a raportat un proft net de 489 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO