Burse - Fonduri mutuale

Euglobinvest a investit 300.000 de euro pe Bursa din Frankfurt

25.10.2007, 18:42 23

Euroglobinvest, fond inchis de investitii cu plasamente pe pietele internationale de capital administrat de Globinvest, a plasat 300.000 de euro pe Bursa din Frankfurt in actiuni ale companiilor din industria gazului si constructiilor de masini.
Autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare la sfarsitul lunii septembrie, fondul Euroglobinvest a facut primele plasamente pe pietele externe de capital in valoare de 300.000 de euro, administratorii estimand o crestere expunerii pana la 10% din active in urmatoarea luna.
"Iesirea pe pietele externe a avut loc intr-un moment prielnic. Am cumparat actiunile la un pret bun, avand in vedere corectiile care au afectat pietele internationale in ultimul interval de timp. In functie de performantele actiunilor si de evolutia pietelor vom mari expunerea pana la 10% din activele fondului", spune Ilie Cenan, presedintele societatii de administrare Globinvest.
Euroglobinvest a atras active in valoare de 4,7 mil. lei (1,4 mil. euro) de la 33 de investitori pana in prezent. Banca custode a fondului este Bancpost, iar societatea de brokeraj care intermediaza tranzactiile este EFG Eurobank Securities.
Plasamentele fondului pot ajunge pana la 80% din active in actiuni cotate pe bursele europene, cu o dispunere de 50% pe tari dezvoltate si 30% pe piete emergente.
Euroglobinvest este primul fond inchis de investitii care a realizat plasamente pe pietele internationale. In industria fondurilor deschise de investitii, fondul de actiuni Intercapital, administrat de Certinvest, a investit pe bursa din Bulgaria iar fondurile administrate de Raiffeisen investesc in fonduri internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO