Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments a aprobat dividende de 82,7 milioane de lei. Randamentul ajunge la 7% în funcţie de preţul actual al acţiunii

Evergent Investments a aprobat dividende de 82,7 milioane...

Autor: Eduard Ivanovici

27.04.2023, 14:54 484

Acţionarii Evergent Investments, fosta SIF Moldova, companie listată la Bursă sub simbolul EVER, au aprobat toate propunerile de pe ordinea de zi a adunărilor generale ordinare şi extraordinare (AGOA şi AGEA) din 27 aprilie, printre care distribuirea unui dividend brut de 0,09 lei pe acţiune. Randamentul atinge 7%, raportat la preţul de 1,285 lei pe unitate de la BVB.

Celelalte decizii au inclus aprobarea programului de activitate, bugetului de venituri şi cheltuieli, cât şi a situaţiilor financiare consolidate şi individuale aferente anului 2022, în care compania a înregistrat o creştere de 183% a profitului net faţă de bugetul estimat, conform unui comunicat. De asemenea, acţionarii au oferit undă verde pentru două programe de răscumpărare de maximum 19,2 milioane de acţiuni.

„În 2023, continuăm să aplicăm strategia de investiţii, să îmbunătăţim structura portofoliilor pentru care am alocat un buget de peste 300 milioane de lei, pentru a arăta rezultate şi a veni în întâmpinarea aşteptărilor acţionarilor”, spune Claudiu Doroş, preşedinte al Consiliului de administraţie şi director general al Evergent Investments.

Pentru anul financiar 2023, acţionarii Evergent au aprobat un BVC care prevede venituri de 102,7 milioane lei, un profit net de 24,7 milioane lei, un câştig net din vânzarea activelor proprii de 54,2 milioane lei, respectiv un program de investiţii în valoare de 305,2 milioane lei.

Acţiunile EVER au minus 6,2% anul acesta şi plus 5,8% în ultimele 12 luni. Prin comparaţie, benchmark-ul BET are plus 6%, respectiv minus 2,8%. BET-FI, indice care include cele cinci societăţi de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea, afişează dinamici de plus 1,6%, respectiv 1,7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO