Burse - Fonduri mutuale

Familia Ruşanu oferă 2,16 mil. lei ca să delisteze International Sinaia

06.07.2010, 23:14 966

Ana Rucsandra Rusanu, una dintre fiicele deputatului liberal DanRadu Ruşanu, care deţine o participaţie de peste 36% din acţiunilesocietăţii hoteliere International Sinaia (INTE), va derula oofertă de preluare integrală a firmei şi oferă un preţ de 0,9003lei/unitate, mai mare cu 40,7% faţă de cea mai recentă cotaţiebursieră a titlurilor societăţii, de 0,64 lei/acţiune.

Oferta vizează achiziţia unui pachet de acţiuni reprezentând7,19% din titlurile firmei, respectiv 2,4 milioane de unităţi. AnaRuşanu acţionează în mod concertat împreună cu sora sa Dana MariaAnastase Ruşanu şi cu cinci firme deţinute de familia sa,controlând împreună 92,81% din titlurile International Sinaia.

Dacă în urma ofertei de preluare Ana Ruşanu împreună cupersoanele cu care acţionează în mod concertat vor ajunge să deţinăpeste 95% din acţiunile International Sinaia, potrivit legii, voravea dreptul să delisteze societatea de pe piaţa RASDAQ. Oferta depreluare se va derula în perioada 12-30 iulie şi va fi intermediatăde către firma de brokeraj Delta Valori Mobiliare.

Preţul propus în ofertă este foarte apropiat de preţul mediu lacare Ana Rucsandra Ruşanu şi persoanele cu care acţioneazăconcertat au realizat tranzacţii cu acţiunile International Sinaiaîn ultimele 12 luni de 0,9 lei/unitate, potrivit prospectuluiofertei de preluare aprobat de Comisia Naţională a ValorilorMobiliare.

Valoarea ofertei se ridică astfel la 2,16 mil. lei (0,5 mil.euro), evaluând compania la 30,5 mil. lei (7,1 mil. euro), în timpce capitalizarea bursieră se ridică la 21,7 mil. lei (5,04 mil.euro). International Sinaia are în portofoliu hotelul InternationalSinaia, vilele Bistriţa, Stejarul, Frasin, motelul şi campingulIzvorul Rece. Societatea are un capital social de 3,3 mil. lei,divizat în 33,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO