Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale: Acţiunile a patru companii au depăşit săptămâna trecută maximele istorice

Finanţe personale: Acţiunile a patru companii au...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2016, 00:06 1250
Acţiunile Transgaz, Electrica, Tera­plast şi Vrancart, patru emitenţi listaţi pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, au depăşit săptă­mâna trecută maximele istorice prece­dente, în condiţiile în care indicele de referinţă al BVB a trecut pe plus faţă de finele anului 2015, ceea ce a dus optimism investitorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, titlu­rile Transgaz (TGN) au ajuns până la 304 lei în şedinţa de pe 1 septembrie, dar ulterior au închis vineri la 300 lei. Apre­cierea titlurilor TGN de pe 2 sep­tembrie faţă de 26 august este de 1,7%.

Titlurile Electrica (EL) au închis pe 31 august la maximul postlistare de 13,84 lei, iar săptămâna au închis-o la la 13,82 lei. Ieri acţiunile EL urcaseră din nou în prima parte a zilei în apropierea maximului istoric. „De menţionat însă că Electrica nu era listată în anul 2008, când criza a afectat puternic bursa locală”, scrie brokerul Ronnie Khreis într-un raport al Puls Capital.

Producătorul din profile de material plastic Teraplast Bistriţa (TRP) şi-a răs­cumpărat în perioada 29 august - 2 sep­tembrie un număr de 68.800 de acţiuni la un preţ mediu în jur de 0,47 lei.

Suma plătită pentru răscumpărarea acţiunilor s-a ridicat la 32.500 de lei. Intermediarul tranzacţiilor a fost BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO